Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Blog

Sectie noua de patiserie / cofetarie

  |   Catering   |   1 Comentariu

Tu esti cel care cumpara prajituri pentru fiecare eveniment corporate sau privat? Bine ai revenit!

Anul acesta am realizat primul proiect de patiserie.Am deschis aceasta noua sectie a firmei de Catering Bucate pe Roate pentru a ne concentra asupra painii si a produselor de patiserie si cofetarie.

Un spatiu de 102 mp in care producem o gama larga de produse de cofetarie si patiserie savuroase.

Incepem fiecare zi pregatindu-ne painea proaspata, briosele, biscuitii si cornurile. Clientii nostri asteapta cu nerabdare patiseria pregatita pentru coffee break-urile lor. In momentul in care usile se deschid la Bucate pe Roate, mirosul de cozonac si mirosul de unt proaspat patrund in aer. Scopul nostru este sa oferim intotdeauna ceva extraordinar clientilor nostri.

Laboratorul este pregatit si in acest sezon pentru a seduce clientii cu colectia spectaculoasa de Craciun (cozonaci, casute de turta dulce, stelute cu fulgi de migdale si vanilie, cookies cu fulgi de ciocolata). Aici impartasim o selectie de 11 tipuri, multe dintre ele fiind edtie limitata pentru Craciun.

Parfumata placinta cu dovleac este regina acestui sezon, condimentata cu lavanda si scortisoara.

Chiflele sunt presarate cu seminte de mac, tartele sunt umplute cu crema de lamaie si  merengue, croissantele cu umplutura de nuci.

Noua sectie va poarta intr-o calatorie minunata printre: paine, cozonac si zeci de produse de patiserie si cofetarie, inclusiv mousse de ciocolata neagra, prajitura cu crema de vanilie, lamaie si cocos, choux umplut cu crema de zmeura, tarte cu cappuccino si mascarpone, pavlova, eclere, croissante cu diferite umpluturi, muffin cu ciocolata sau zmeura, quiche-uri, si chifle diverse.
Complet de farmecul francez importat, quiche-ul comte, cel cu cu pui si caju caramelizat sau quiche cu somon fume, branza de capra si baby spinach sunt grozave. Dar quiche-ul umplut cu praz, bacon si ardei ramane cel mai bine vandut.

Toate produsele sunt savuroase insa, cand vezi frigiderele abundente cu tarta de lamaie si bezea, creme de vanilie si ciocolata neagra, eclere cu tot felul de umpluturi, nu poti pleca din laboratorul de cofetarie fara a te infrupta cu o mini prajitura fara a te vedea cofetarul sef ? Aceste delicii se asorteaza bine cu o cafea proaspata facuta la espressorul nostru. Nu ratati iaurtul grecesc acoperit cu cirese dulci si croissantele cu unt.

Sloganul patiseriei noastre este: O mica fericire in fiecare muscatura.

Deserturile au avut intotdeauna un loc aparte in preferintele culinare are clientilor nostri, de aceea suntem intr-o continua perfectionare si periodic integram in lista noastra si de deserturi mai sofisticate. “Cultura proprie a noastra, foodie, se dezvolta inca din anii 2009, si ne-a ajutat cu siguranta sa ridicam firma de catering in ceea ce priveste modul in care publicul percepe calitatea si dorinta de a explora arome inedite”.

Consumatorii nostri au devenit mai familiarizati cu produse de panificatie de inalta calitate. Drept urmare “in ultimii  ani au aparut pe piata mai multi producatori de materie prima si de asemenea, aparatura de noua tehnologie pe care o detinem (cuptoare, dospitoare, unitati frigorifice, mixere planetare, malaxoare spirala de diferite dimensiuni, masini de foietaj) ajuta in productia produselor de cofetarie si patiserie artizanala.

Pentru patiserii si cofetarii nostri, succesul consta in cautarea continua a oportunitatilor de invatare. Evolutia reala prin impartasirea cunostintelor dobandite cu colegii, prin creatiile de deserturi si prin utilizarea acestora pentru a impinge in mod continuu limitele.

Raspunsul simplu este sa fii bun la ceea ce faci! Abilitatea de a produce calitate va fi intotdeauna usor de comercializat. Sfatul meu pentru toate persoanele care lucreaza in domeniu este ca indiferent de nivelul lor de experienta, sa persevereze in mod constant si sa nu rateze oportunitatile de invatare.

Nu este vorba numai de retete, ingrediente si logistica. Pentru Cheful nostru, deserturile sunt mijlocul de a crea amintiri si fericire. Satisfactia de a fi un designer de prajituri este ca vei face copiii si adulti sa zambeasca, lucru care contribuie la fericirea oamenilor.

Tendinte si inovatii in panificatie, patiserie si cofetarie 2018

Tendintele de baza ale inovatiei pentru paine, panificatie si patiserie sunt legate de sanatate, placere si confort. Noi analizam modul in care tendintele culinare influenteaza inovatia produsului in produse de panificatie. Bucatarii nostri considera ca painea si brutaria nu sunt doar o completare a felurilor de mancare, ci sunt un aspect fundamental al ofertelor lor de inovare.

Ingrediente de baza in patiseria Bucate pe Roate

Faina: Faina de grau este esentiala pentru fabricarea produselor de patiserie deoarece este singura faina cu gluten care permite aluatului sa se intinda si sa se extinda in cuptor. Diferitele tipuri de faina de grau sunt potrivite pentru diferite tipuri de produse de patiserie. Faina de patiserie, care este macinata din grau moale, este cea mai buna pentru crusta. Pentru tarte folosim faina dintr-un amestec de grau tare si moale, cu un continut de gluten suficient de ridicat pentru a face aluatul sa fie rezistent, dar totodata foarte delicat.

Pentru a produce produse de patiserie delicate, se recomanda un amestec de faina de uz general si faina cu un continut scazut de gluten. Spre exemplu, aluatul pentru strudel poate fi facut din faina cu continut ridicat de gluten, care se poate rezista la intinderea in foi subtiri, mari.

Grasimea, sub forma de unt 82%, margarina pentru foietaj, ulei vegetal, joaca un rol important in fabricarea produselor de patiserie. In plus fata de adaugarea aromelor, grasimile acopera si separa particulele de faina, ajutand la ungerea si infrumusetarea produselor de patiserie. Deoarece grasimea nu este absorbita de celelalte ingrediente, ea actioneaza ca un distantier, contribuind cu delicatete la aspectul si gustul produselor. Metoda de incorporare a grasimii in aluat afecteaza textura finala si difera in functie de tipurile de produse de patiserie. Daca grasimea este cremata, taiata, laminata sau topita, aceasta trebuie distribuita uniform pe tot amestecul.

Apa si laptele sunt lichidele cele mai frecvent utilizate in produse de patiserie, dar sucul de portocale si de lamaie, crema, oul si contribuie la aroma si textura patiseriei. Lichidul incepe dezvoltarea glutenului in faina. In timpul coacerii, lichidul se transforma in abur, ajutand la aluatul patiseriei. Cantitatea de lichid utilizat va afecta sensibilitatea aluatului, ca si grasimea si tipul de faina.

Anul acesta, pe 22 noiembrie, firma de Catering a fost prezentata in finala galei de premiere a companiilor din Horeca ceea ce ne incurajeaza sa ne continuam ascensiunea cu si mai mare curaj.

Deliciile prezentate mai sus dar si multe altele sunt disponibile la numarul de telefon prezentat mai jos.

+4 0749 997 100

comenzi@bucateperoate.ro

https://bucateperoate.ro

https://www.facebook.com/bucateperoate.ro/

https://www.instagram.com/bucate_pe_roate/

STAY TUNED! Boom-ul de panificatie din cadrul companiei de catering Bucate pe Roate continua!

1Comentariu
  • Daniela Vornicescu | Apr 3, 2018 at 12:40

    Foarte gustoase preparatele, recomand cu toata increderea. Calitate in toate ingredientele si arata spectaculos de fiecare data.

    Multumesc!
    DOV

Posteaza comentariu