Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Pe parcursul ultimilor sapte ani, intregul Univers Gastronomic Bucate pe Roate s-a invartit in jurul perfectionarii cozonacului.
De ce sa nu petreci sarbatorile cu

„aroma cozonacului de casa”?
Cozonac de casa rotund
Pufos, aromat, plin de nuca si cacao

Cozonacul este desertul traditional nelipsit de pe masa de Craciun sau de Pasti, insa pentru pregatirea lui este nevoie de multa pricepere si migala. Aroma cozonacului de casa este unica, iar la Bucate pe Roate respectam toti pasii pentru a ne iesi cat mai gustos.

Comanda
  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08
  • 09
  • 10
Reteta noastra

Pe parcursul ultimilor noua ani, intregul Univers Gastronomic Bucate pe Roate s-a invartit in jurul perfectionarii cozonacilor. Ne-am straduit sa ii facem cat mai pufosi, sa ii umplem cu multa nuca si stafide sa punem cacao pe masura si sa ii rumenim exact cat este necesar.

 

Istoria retetei noastre dateaza de peste 3 generatii, dar a suferit multe modificari pentru a ajunge la gustul de azi. Am mai adaugat untul de calitate superioara, stafidele si lamaia rasa, plus cuptoarele electrice care imbunatatesc considerabil reteta originala.

 

Pentru toti iubitorii de cozonaci de casa, aceasta reteta reprezinta cautarea fanteziei de Craciun si cea mai potrivita alegere pentru sarbatorile de iarna, si nu in ultimul rand pentru masa de Pasti.

Comanda cozonac de casa cu livrare
Secretele prepararii

Cernem faina intr-un vas adanc, facem un cuib in care punem drojdia (topita cu zahar intr-o farfurie), un ou si o ceasca mare de lapte caldut, apoi amestecam bine, pana obtinem aluatul. Cat timp il lasam la dospit, frecam 5 galbenusuri si 2 albusuri cu zaharul, sarea si zaharul vanilat, pana ce acestea se topesc.

Turnam compozitia peste aluat, impreuna cu laptele caldut ramas si framantam aluatul timp de vreo 30 de minute. Incalzim untul si uleiul pe care le adaugam in acest aluat, framantand in continuare. Mai punem si coaja rasa de lamaie, apoi lasam aluatul sa creasca sub un stergar. Dupa aproximativ o ora, impartim aluatul in doua, il intindem, adaugam umplutura, impletim si punem la copt in 2 tavi, la o temperatura potrivita, timp de 50-60 de minute (depinde de cuptor).

Comanda acum

Cozonaci de casa pentru masa de Craciun sau de Pasti. Cozonac pufos, aromat, plin de nuca si cacao, recomandarea Bucate pe Roate pentru sarbatori de neuitat.

Comanda Cozonaci de Casa